Inline-skaten

Heel Nederland beleeft veel plezier aan de schaats- en skatesport. De KNSB heeft veiligheid daarbij hoog in het vaandel staan, omdat de sport net als vele andere sporten risico’s met zich meebrengt. De KNSB ondersteunt sporters, trainers en verenigingen die hun verantwoordelijkheid willen nemen graag met advies waar je op moet letten als het gaat om uitrusting en veiligheid.
Uitrusting en veiligheid

Opleiding Inline-skaten in de regio: Jury en SL2

Inline-skate selectie RTC Inline (opleidingsploeg)
met Jeremy Brinkers en Emma Noz.

Inline-skate seizoen 2019

Ahoy-wielerbaan aan de Doenkade te Rotterdam vanaf maandag 15 april 2019.
- het eerste uur is van 18.30 tot 19.30 voor pupillen en volwassenen.
- het tweede uur is van 19.45 tot 20.45 voor junioren en volwassenen.

Kijk hier wie er ook gaan inline-skaten.

Competities
Jeugdskeelerclub Competitie 2019 (Oomssport)
OomsSport SkeelerCup
Voor details en laatste informatie kijk je op www.skeelercup.nl

Noodgegevens
De noodgegevens (naam en telefoonnummer) moeten bekend zijn om bij eventuele ongevallen de juiste persoon te kunnen bellen.
- Binnen de helm: Noodgegevens (naam en telefoonnummer) binnen de helm.
- Via Smartphone: Noodgegevens (naam en telefoonnummer) zijn eenvoudig te plaatsen op je smartphone. Ga naar de betreffende handleiding.
- Via Website: Je kunt zien wie  -na inloggen-gewaarschuwd kan worden onder Contact - Mijn gegevens>>- Lidgegevens wijzigen.

Weeromstandigheden

Bij onverhoopt regenachtig weer of een plotselinge bui raadpleeg dan de site, rond 18.00 uur wordt een mededeling op onze site geplaatst over afgelasting.

Kleding
Zie hier informatie over de inline-skate kleding

Enkele belangrijke punten

• Tijdens de skeelertrainingen mag geen kleding worden gedragen die door de vereniging in bruikleen is gegeven.
  • Alle pupillen dienen bij de training altijd sportschoenen aan te hebben of mee te nemen, zodat als de baan nat is, er toch een droogtraining kan worden gegeven .
 Baanregelement
  1. Tijdens de inline-skatetrainingen op de baan is het dragen van een helm alsmede van polsbescherming altijd en voor iedereen verplicht. Voor pupillen is kniebescherming ook verplicht.
  2. Men inline-skate altijd linksom (net als op een kunstijsbaan): dit is tegen de "klok in". Inline-skate nooit tegen deze richting in.
  3. Houd rekening met de verschillende snelheden tussen de diverse skeeleraars. De snelle rijders rijden aan de binnenkant van de baan (= linkerzijde), de langzamere aan de buitenkant (=rechterkant) van de baan. Ga tijdig naar rechts als je snelheid mindert of wilt uitrijden en kijk goed achter je voordat je dit doet. Tijdens het uitrijden houd je dus zoveel mogelijk de rechterzijde van de baan.
  4. Als je de baan moet oversteken: altijd de rijders voor laten gaan. Zorg dat men niet onverwachts moet remmen of uitwijken; hierop is een skeeleraar niet berekend.
  5. De deelnemers van het tweede trainingsuur moeten erop letten dat eerst alle deelnemers (m.n. de jeugd) van de baan kunnen gaan, voordat men gaat inrijden.
  6. Luister altijd naar de aanwijzingen van de trainers. Door hun ervaring hebben zij goed inzicht hoe het beste de veiligheid op de baan gewaarborgd kan worden.
  7. Alle gebruikers van de baan doen dit op eigen verantwoordelijkheid. Via het (schaats- of inline-skate-) lidmaatschap van de Schaatsvereniging Lansingerland is men (beperkt) verzekerd tijdens verenigingsactiviteiten d.m.v. een ongevallenverzekering. Nadere inlichtingen hierover kan men bij de inline-skatecommissie krijgen.

Meta Windmeijer