Aanmelden voor evenementen

1. Evenementen georganiseerd door verenigingen elders.
De verenigingen geven aan hoe kan worden ingeschreven bijv. via een e-mail, een inschrijfformulier of via www.schaatsen.nl/inschrijven.

2. Evenementen binnen de vereniging.
2.1. Login noodzakelijk om je aan te melden
De loginnaam is het e-mailadres wat in gebruik is bij de vereniging.
Het wachtwoord wordt indien niet bekend door het lid opgevraagd via het systeem.
Bij meerdere aanmeldingen binnen 1 gezin met een gelijk e-mailadres dient men het relatienummer te gebruiken als loginnaam.
Problemen met inloggen op de website neem dan contact aan met Frans van Meggelen.
2.2 Het aan te melden evenement
In een bericht onder Nieuws wordt het evenement beschreven:
- onderwerp, datum, locatie en sluitingsdatum aanmelden.
Het evenement staat onder Agenda (op datum). Klik op Aanmelden  en vervolgens op Inschrijven (Les/Evenement  en Inschrijven).
Als je benieuwd bent wie er allemaal ook meegaan? Klik dan ingelogd dan op Klik dan hier.
Na het selecteren van het evenement zie je, na klikken op verder en dan op Rapportage, de deelnemerlijst met wie er meegaan.
2.3 Deelnemerslijst evenement: Geheim
Op de deelnemerslijst van een evenement zie je soms een aangemelde deelnemer als Geheim.
Geheim wordt veroorzaakt omdat het lid eerder privacygegevens heeft gewijzigd (Contact-Mijn gegevens>>Lidgegevens wijzigen).
Op het wijzigingsformulier staan diverse mogelijkheden onder Privacy Instellingen, met name:
Ingelogde bezoekers:
Jouw persoonsgegevens zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden/vrijwilligers.
Als een lid Ingelogde bezoekers aanklikt (standaard al aangeklikt) dan verschijnt zijn/haar naam op de deelnemerslijst.
Gebruikers: Jouw persoonsgegevens zijn alleen zichtbaar voor functionarissen met toegang tot de ledenadministratie.
Als een lid Gebruikers aanklikt dan verschijnt Geheim op de deelnemerslijst.

Als de organisatie het e-mailadres van de deelnemer heeft toegevoegd dan kunnen de deelnemers de geheime deelnemer (meestal) wel herkennen.